نمایشگر دسته ای مطالب
آیین نامه
آیین نامه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
ماده 1) در این آیین نامه اصطلاحات با معانی زیر به کار میروند
تعاریف :
الف - قانون: قانون برنامه چھارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرھنگی جمھوری اسلامی ایران
ب –شورای عالی :شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
ج –دبیرخانه شورای عالی :دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در کشور
د –کمیته تخصصی :دو کمیته اصلی تحت عناوین " سلامت " و " امنیت غذایی " و کمیته ھای فرعی حسب موضوع در دبیرخانه تشکیل میگردد.
ماده ٢ )ھدف:
به منظور حفظ و ارتقای سلامت و بھبود کیفیت زندگی آحاد مردم،اتخاذ تدابیر مناسب، سیاستھا و راھبردھای کلان در جھت رسیدن به این ھدف و ھمچنین نھادینه کردن مدیریت ، سیاستگذاری، ارزشیابی و ھماھنگی در قلمرو سلامت ھمگانی و امنیت غذا و تغذیه، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور برای گسترش ھماھنگی و ھمکاریھای بین بخشی در موارد فوق تشکیل و مصوبات آن تصویب و ابلاغ میگردد .
ماده ٣ ) ارکان اصلی شورای عالی عبارتند از:
رئیس شورای عالی ( نایب رئیس)
دبیر شورای عالی
اعضای شورای عالی
دبیرخانه شورای عالی
کمیته ھای تخصصی
شوراھای سلامت و امنیت غذایی استانھا
ماده ٤ ) اعضای شورای عالی عبارتند از
١ – رئیس جمھور ( رئیس شورای عالی)
٢ – معاون اول رئیس جمھور ( نایب رئیس شورای عالی)
٣ – وزیر بھداشت ، درمان و آموزش پزشکی (دبیر شورای عالی (
٤ – رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
٥ – وزیر آموزش و پرورش
٦ – وزیر کشور
٧ – وزیر جھاد کشاورزی
8- وزیر بازرگانی
9- وزیر صنایع و معادن
١٠ – وزیر اقتصاد و دارایی
11- وزیر رفاه
١٢ – رئیس سازمان صدا و سیمای جمھوری اسلامی ایران
١٣ – رئیس سازمان حفاظت محیط زیست
14– رئیس سازمان نظام پزشکی کشور
١٥ – رئیس سازمان خدمات درمانی نیروھای مسلح
تبصره : - وزارء و روسای سایر دستگاھھای اجرایی، معاونین وزارت بھداشت ،درمان و آموزش پزشکی، صاحبنظران واندیشمندان حسب موضوع و بدون حق رای به دعوت دبیر شورا وھمچنین روسای کمیسیونھای بھداشت و درمان و رفاه، آموزش و تحقیقات و کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بعنوان ناظر در جلسات شرکت می نمایند.
ماده ٥ ) وظایف شورای عالی عبارتند از:
ایجاد ھماھنگی در سیاستھا در تمام موارد مرتبط با سلامت ھمگانی
ایجاد ھماھنگی در سیاستھا در تمام موارد مرتبط با امنیت غذایی و تغذیه ·
بررسی و تصویب پیشنھادھا و برنامه ھای راھبردی ارائه شده توسط واحدھای تخصصی در وزارت بھداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاھھای اجرایی ذیربط در خصوص خدمات سلامتی و امنیت غذایی ·
بررسی و تصویب آیین نامه ھای اجرایی در زمینه گسترش ھمکاریھای بین بخشی در امر سلامت، امنیت غذایی و تغذیه · نظارت بر اجرای سیاستھای اعلام شده و آیین نامه ھای مصوب و ارائه گزارش سالانه
ماده ٦ ) تشکیل جلسات : شورای عالی حداقل ھر ٣ ماه یکبار تشکیل جلسه میدھد.
تبصره ١ : حسب نیاز جلسات اضطراری با پیشنھاد رئیس ( نایب رئیس)، دبیر و یا یک سوم اعضاء برگزار خواھد شد .
تبصره ٢ : جلسات شورای عالی با حضور رئیس شورا (نایب رئیس ) و نصف بعلاوه یک نفر از اعضاء رسمیت مییابد
تبصره ٣ : سایر اعضای شورای عالی میبایست شخصاً در جلسات شرکت نمایند و تصمیمات شورای عالی با رای اکثریت نسبی اعضای صاحب رای تصویب و ابلاغ میشود .
ماده ٧ دبیرخانه شورای عالی :
شورای عالی دارای دبیرخانه ای است که محل استقرار آن در وزارت بھداشت ،درمان و آموزش پزشکی می باشد .
ماده ٨ ) وظایف دبیرخانه شورای عالی:
١ -بررسی مقدماتی درخواستھا و پیشنھادھا از لحاظ قابل طرح بودن در شورای عالی طبق قوانین و مقررات
٢ - دبیرخانه شورای عالی پس از دریافت پیشنھاد کمیته ھای تخصصی و دستگاھھای اجرایی حداکثر ظرف ٢ ھفته موضوع را از لحاظ قابل طرح بودن در شورای عالی بررسی مینماید و موضوعات رد شده با ذکر دلیل به پیشنھاد دھنده اعلام میگردد .
٣ – تھیه دستور جلسات شورا و اعلام آن به اعضاء حداقل دو ھفته قبل از برگزاری ھر جلسه براساس گزارشات و پیشنھادات دریافتی از کمیته ھای تخصصی و سایر اعضاء
٤ – تنظیم برنامه ھای تشکیل جلسات شورا و تدوین صورتجلسه مربوطه
5 -اعلام مصوبات شورا حداکثر یک ھفته پس از تشکیل جلسه به اعضاء و دستگاھھای اجرایی ذیربط
6 – مصوبات شورای عالی پس از تایید رئیس شورا توسط دبیر شورا به دستگاھھای اجرایی ابلاغ و از زمان اجرا برای کلیه دستگاھھای دولتی لازم الاجرا میباشد
٧ – پیگیری مصوبات شورا و ارائه گزارش از روند اجرای مصوبات به شورا
ماده ٩ ) کمیته ھای تخصصی :
١ – به منظور پیشبرد اھداف و انجام وظایف شورا دو کمیته تخصصی اصلی تحت عناوین « سلامت »و «امنیت غذایی» در دبیرخانه به ریاست معاون سلامت و ریاست معاون غذا و داروی وزارت بھداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل میگردد
2 – با تشکیل این کمیته ھا سایر شوراھا و کارگروھھای مرتبط منحل و وظایف آنھا به این دو کمیته محول می گردد .
3 – براساس مصوبات شورای عالی، کمیته ھای تخصصی فرعی توسط دبیر شورا ایجاد و پس از پیگیری موضوع محوله و حصول نتیجه منحل خواھد شد .
ماده ١٠ ) وظایف کمیته ھای تخصصی :
§ جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات و آمار مربوط به موضوع
§ بررسی و تعیین اولویتھای کاری در کمیته تخصصی
§ تھیه و تدوین دستور جلسات کمیته تخصصی و فراھم کردن سوابق و مدارک لازم برای جلسات
§ تھیه و توزیع گزارشات کارشناسی برای فراھم آوردن زمینه و تسھیل در تصمیم گیری و تھیه گزارش جامع به جھت ارائه به شورای عالی
§ کسب اطلاعات و آگاھی از شاخصھای بین المللی و آگاه نمودن به موقع کمیته تخصصی از تاثیرات احتمالی تغییرات شاخصھا §برقراری ارتباط، حفظ و استمرار ھمکاری با مراکز علمی ، تحقیقاتی و بانکھای اطلاعاتی
§ تعیین سفارش و پیگیری انجام تحقیقات مورد نیاز
§ ارتباط مستمر با دبیرخانه شورای عالی
ماده ١١ ) شوراھای سلامت و امنیت غذایی استانھا :
در کلیه استانھای کشور شورای سلامت و امنیت غذایی استان به ریاست استاندار تشکیل میشود. این شورا جایگزین کلیه شوراھا و کارگروھھای موجود با موضوعات مشابه ( مربوط به سلامت و امنیت غذا (میگردد.
ماده ١٢ )اعضای شورای سلامت و امنیت غذایی استان عبارتند از:
١ - استاندار ( رئیس شورا ( ٢ – رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بھداشتی درمانی (دبیر)
تبصره :
1-در استانھای با بیش از یک دانشگاه یا دانشکده، دبیر را وزیر بھداشت ، درمان و آموزش پزشکی تعیین نموده و سایر روسای دانشگاه / دانشکده نیز عضو شورا خواھند بود
2-رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان
3– رئیس سازمان صدا و سیمای مرکز استان
4-رئیس سازمان آموزش و پرورش استان
5- مدیر کل حفاظت محیط زیست استان
6– رئیس سازمان جھاد کشاورزی استان
7 – رئیس سازمان نظام پزشکی در استان
8- رئیس سازمان خدمات درمانی نیروھای مسلح در استان
9 – مدیر کل بازرگانی استان
10 - مدیر کل صنایع و معادن استان
11 -مدیر کل اقتصاد و دارایی استان
12– یک نفر از مسؤولین استان به پیشنھاد وزیر رفاه
13-فرمانده ناحیه انتظامی استان
تبصره ١ : مدیران و روسای استانی سازمانھا و دستگاھھای اجرایی، معاونین سلامت و غذا و دارو دانشگاه / دانشکده علوم پزشکی و خدمات و بھداشتی درمانی بدون حق رای به دعوت دبیر شورا و رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر در جلسات شرکت نمایند .
تبصره ٢ : شورای سلامت و امنیت غذایی استان دارای دبیرخانه ای است که محل آن در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بھداشتی درمانی استان میباشد .
ماده ١٣ ) وظایف شورای سلامت و امنیت غذایی استان :
1 -ھماھنگی در ابلاغ مصوبات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و تسری آن در سطح استان و نظارت بر حسن اجرای آنھا
٢ – جمع آوری اطلاعات و اولویت بندی مشکلات استانی و انعکاس پیشنھادات در رابطه با سلامت و امنیت غذایی به دبیرخانه شورای عالی
3 - بررسی و تصویب پیشنھادات و برنامه ریزی راھبردی ارائه شده توسط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بھداشتی درمانی استان در زمینه خدمات سلامتی و امنیت غذا جھت اجرا در سطح استان
تبصره : به منظور پیشبرد اھداف و انجام وظایف شورای سلامت و امنیت غذایی استان، کمیته ھای خاصی مشابه کمیتهھای تخصصی شورای عالی حسب نیاز در استان تشکیل میشود، با تشکیل این کمیته ھا، سایر کارگروھھا و گروھھای کارشناسی مرتبط منحل میگردد.
این آیین نامه در ١٣ ماده و ٨ تبصره تدوین گردیده است.